Perttelin Peikot

SITE SLOGAN

Kilpailut

Peikkojen suunnistusmestaruuskilpailu lauantaina 23.10.2021. Ilmoitus / Kilpailukutsu

Ikätasoitukset

Tulokset

 

Peikkorastit 18.7.2021 kisasivulle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peikkorastit 21.7.2019

Heinäkuun Peikkorasteilla kilpaillaan suuren Peikkometsän pohjoisosassa. Suuressa osassa maastoa ei ole suunnistettu lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Alueelta löytyy Peikkometsälle tyypillisiä avokalliomäkiä, mutta löytyypä kartalta myös suuri suo, Lapinsuo. Peltoja ei kilpailualueella ole eikä paljon kartallakaan. Peikkometsälle tyypillisiä metsäjärviä ei tällä kertaa kartalle osu yhtäkään.
.... Lisää maistiaisia Ratapeikon suunnnittelupöydältä kisasivuilla .....

Kisasivut

 

 

 

 

 

 

 

 

AM-erikoispitkä ja Juhannusrastit 24.6.2018

Kisasivut avattu ja infoa tapahtumasta alkaa pikkuhiljaa ilmestymään

Peikkorastit 20.8.2017

Peikkorastien kisasivu ja palvelusivu Peikkorastit IRMAssa

 

36. Peikkorastit ja 42. Nuorten alueottelu Satakunta - Häme -Varsinais-Suomi Salossa Kiikalan Peltolassa sunnuntaina 28.8.2016

 

Kisat on kilpailtu. Kiitos kaikille kävijöille!

TULOKSET    VÄLIAJAT    ALUEOTTELUN PISTEET

 

Tulokset ja Väliajat IRMAssa.

Alueottelun pisteet  IRMAssa.

Lehdistötulokset IRMAssa

 

Kilpailukutsu

 x  x

Kilpailukartta on valmis. Karttan pohja-aineistona on laserkeilausaineisto ja kartoituksen apuna GPS-paikannuksella varustettu tabletti. Yllä muutama esimerkki kartan maastotyypeistä:

Maasto on varsinaisuomalaista talousmetsää, missä useat metsäautotiet risteilevät. Kulkukelpoisuudeltaan maasto voidaan jakaa karkeasti kolmeen luokaan.

Ensimmisenä kartasta erottu avoimet kumpuilevat kallioalueet pienine soinen. Kallioiden rinteet ovat hyvin loivia, lähes jyrkänteettömiä ja näkyvyys hyvä, joten paikoin pääsarjalaiset pääsevät alle 5 minuutin kilometrivauhtiin. Korkeuserojen ollessa alle 15 m luokkaa, poikkeaa tämä totutusta Peikkomaastosta melkoisesti, joissa korkeuseroja yleensä 40-50 m. 

Toinen osa maastosta on jyrkempipiirteistä (korkeuserot 20-30m) ja paikoin erittäin kivistä, jossa kulkukelpoisuus on kuitenkin pääosin hyvä. Vaikka kiviä riitää, niin maapohja on kuitenkin helppokulkuista, sillä kivet eivät täytä maapohjaa. Paikoin kivikuvausta on jopa jouduttu hieman muokaamaan maaston kivisyyden johdosta ja osa jopa metrin kokoisista kivistä on kuvattu kivisenä alueena tai jopa jätetty kokonaan kuvaamatta.

Kolmas osa maastosta on siten enempi vesakoita tai vanhaa vesoitunutta suopohjaa sekä osin entisiä peltoja. Näiden kulkukelpoisuus muistuttaa paikkoin lähes läpipääsemätöntä viidakkoa ja erityisesti tummemalla vihreällä kuvattuja alueita kannattaa vältellä ilman raivauasahaa tai vesuria. Ratamestari onnistuu varmasti pääosin välttämään pahimmat maaston alueet järkevällä ratasuunnitelulla.

 2017 - ? Peikkorasteja / AM-kilpailua varten on uutta maastoa jäljellä.

      

 

Am-erikoispitkä ja Juhannusrastit sunnuntaina 26.6.2016

Kilpailukeskuskartta

Kilpailukutsu

Alustava kilpailuohje

Pelastussuunnitelma

Vanha kartta

Ilmoittautuminen ainoastaan IRMAn kautta, jos ongelmia niin tiedottaja avustaa tarvittaessa.

Kuntorasteille ei tarvitse ilmoitautua, katso matkata alla noin osapuilleen:

Radat: 16km, 13km, 11km, 9km, 7,5km, 6km, 5km, 3km ja 1,5km

Juhannusrastit 2016 suunnistettu Visa Koposen laatimilla radoilla. Kilpailusuorituksia oli 115 ja kuntosuorituksia 175. Yhteensä maastossa ratoja siten kiersi 290 suunnistuksen harrastajaa.

Tulokset

- AM-erikoispitkän tulokset ja väliajat (Väliajoissa ulkopuoliset sulkeissa)

- Juhannusrastien tulokset ja väliajat (Ulkopuoliset mukana)

- Kuntorastien tulokset ja väliajat (kaikki radan kiertäneet) -> Perjantairastitulokset

 

 

 

AM-erikoispitkä 21.6.2015

Juhannusrastit 2015 suunnistettu Jorma Kuutin laatimilla radoilla. Kilpailusuorituksia oli 119 ja kuntosuorituksia 213, joista laskujeni mukaan 6 ilman aikaa. Yhteensä maastossa ratoja kiersi 332 suunnistuksen harrastajaa.

Tulokset

- AM-erikoispitkän tulokset ja väliajat

- Juhannusrastien tulokset ja väliajat (ulkopuoliset mukana)

- Kuntorastien tulokset  ja väliajat (kaikki radan kiertäneet)

- Lehdistö tulokset: AM-erikoispitkä, Juhannusrastit ja kuntorastit

Kilpailukutsu 

Alustava Kilpailuohje

Kilpailukeskuskartta

Pelastusuunnitelma

Vanha kartta (vuoden 2013 AM-erkoispitkät)

Ilmoittautuminen ainoastaan IRMAn kautta, jos ongelmia niin tiedottaja avustaa tarvittaessa.

Kuntorasteille ei tarvitse ilmoitautua, katso matkata alla noin osapuilleen:

Radat: 16km, 13km, 11km, 9km, 7,5km, 6km, 5km, 3km ja 1,5km

 

AM-keskimatka 16.5.2015

Tulokset

Kilpailukeskuskartta

Kilpailuohje

Pelastussuunnitelma

Ratapeikon lausunto

Kilpailukutsu

Kaikki kisaan liityvä ohjeistus julkaistaa myös IRMAssa

Kuntosuunnistus AM-kisojen yhteydessä kello 11-12

Kuntosuunnistustulokset, "väliajat hieman ikävässä muodossa"

 

Kisaennakkoa

Kevään ensimmäinen Varsinaissuomen aluekilpailu on keskimatkan kilpailu 16.5.2015. Kilpailu pidetään ajankohtana, jolloin puihin alkaa ilmestyä merkittävässä määrin lehtiä, jotka tuskin vielä silloin kovin paljoa heikentävät näkyvyyttä. Kilpailun ajankohta on sopivasti viikko ennen SM-keskimatkan kilpailua ja sopii siten hyvin harjoitukseksi SM-kisoihin.

Maastona on uusi alue, jossa ei ole koskaan aikaisemmin suunnistettu kilpaa. Maasto on aivan Moottoritien vieressä Muurlan pohjoispuolella Ylisjärven kohdalla. Kokoa metsäalueella on noin 3 neliökilometriä, josta kilpailukäytössä tulee olemaan noin 2 neliökilometriä. Korkeuseroja maastossa on sopivasti 30-40m pienten suhteellisen terävien mäkien muodossa. Täysin tasaista kohtaa maastosta saa etsimällä etsiä, joskin jossain kohdissa voi tietysti edetä loivempien rinteiden mukaisesti.

Kulkukelpoisuus on pääosin erittäin hyvä ja mahdollistaa nopeaa etenemisen muutamia pieniä pusikoita ja risukoitalukuun ottamatta. Jopa lähes kaikki jyrkimmät rinteetkin ovat pääosin hyväpohjaisia, elikkä jos kuntoa riittää, niin vauhtia voi pitää.

Kartta on tehty laserkeilatun aineiston pohjalta ja lisäksi on käytetty apuna tuoretta ilmakuvausta vuodelta 2014. Pohja aineiston peruskäyränä käytetty 2.5m käyräväliä ja apuna 0,3m käyrästö, jotta kaikki oleellinen olisi valittavissa. Kartta on piirretty valmiiksi Alkukesästä 2014 ja tarkistusjuostu syksyllä 2014. Viimeiset tarkistukset tehdään vielä keväällä 2015 noin kuukausi ennen kisaa.

Kartan kuvaustyyli on tuttua Peikkokarttojen kuvaustyyliä, josta viimeisin valmis tyylinäyte on Perttulinnummen kartta vuodelta 2013. Kuvauksessa on pyritty välttämään liian pienten muotojen kuvaamista, jotta kartta pysyisi kauttaaltaan lukukelpoisena 5m käyrävälillä 1:10000 mittakaavassa.

Laserkäyrä on eräässä mielessä ongelmallinen, koska se kuvaa muotoja liian tarkasti, eikä niin kuin juokseva suunnistaja ne näkee. Tästä johtuen kartoittajan pitää yleistää sopivasti. Joissain jyrkimmissä rinnekohdissa on käyriä pitänyt hieman laventaa, jotta rinteissä olevat muodot olisivat luettavissa suunnistusvauhdissa.

Kilpailukeskus tulee sijaitsemaan maaston itäosan puolessa välissä pienen tiluksen pihapiirissä, johon mahtuu hyvin aluekilpailun osallistujat, joita odotetaan noin 350 – 400. Kilpailukeskukseen saavutaan maaston pohjoispuolelta Romsilantien kautta. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskuksen alle 1km

Ratamestari on suunnitellut radat jo valmiiksi ja hänen Blokiaan voi käydä lukemassa IRMAn kisasivun kautta. Vaihtelevia suunnistustehtäviä näyttäisi radoilla olevan mukavasti ja jokainen suunnistaja saa varmasti kokea hyviä suunnistuselämyksiä omalla tasollaan ja tahollaan.

Seuraavaksi vuorossa on sitten muun kisaorganisaaton käynnistäminen, joten lisää infoa alkaa kilpailusta ilmestymään, joko tänne peikkojen kotisuvulla ja varmasti myös IRMAan.

Visa Koponen

_________________________

image019.jpg
Scroll to top